Frans Hesselberth
Na een welkomen stop weer op pad. Na even lekker te hebben gegeten in het Café "De Grens" gaan we verder naar ons overnachtings adres de "St. Petrushoeve".
Blad 3 Blad 5
Remunj????? Ook nog iets aan onze talen gedaan, Roermond op zijn Limburgs.
Herfst boom. Even buiten Roermond kwamen we langs deze schitterende boom in herfstkleuren tegen.
Herberg Opwaerts. Hier hebben we de laatste nacht door gebracht en zijn de volgende morgen in de regen naar Susteren gelopen waar de auto stond. En dan weer naar huis.
Vrijdag 20 Oktober 2006 weer gestart in Susteren. En ze kon het natuurlijk niet laten; "Hoe heet de burgemeester van Wezel.................?”.
Markering Pieterpad en Camino de Santiago. Je komt geregeld ook de markering van onze voorgenomen tocht naar Santiago de Compostela tegen.
Kunst in Sittard Een boom of fontein, zo noemt beeldend kunstenaar Hans Lemmen (1959) de vorm van het bronzen beeld dat hij maakte voor de gemeente Sittard. Het staat bij de oude stadsmuur tegenover Stedelijk Museum Het Domein en bestaat uit drie takken die elk uitmonden in een hoofd.
De Kollenberg op. Als we het centrum van Sittard uitlopen begint de klim van de Kollenberg, langs de "Zeven Voetvallen". Dit zijn kapelletjes met een afbeelding van de Kruisweg van Jezus.
Kapelletje op de Kollenberg. Eén van de Zeven Voetvallen.
De Rosa kapel. De Kollenberg is de meest bekende heuvel van Sittard. Het meest bekende gebouw is de eeuwenoude St. Rosakapel. Deze kapel was ten tijde van de bokkenrijders een verzamelplaats waar de bandieten samenkwamen.
Even opfrissen en uitrusten. Een bankje om te rusten en water dat overal goed voor is: dorst, platvoeten en andere kwalen.
Limburgse wijsheid. Pieterpadders en zo meer als uw tong droog voelt als leer en blaren kwellen al te zeer vindt dan hier uw krachten weer.
Het Pieterpad