Frans Hesselberth
Ons onderdak voor de nacht. In dit schitterende en unieke onderkomen hebben we in Puth de nacht doorgebracht. Deze "bed en breakfast", is niet meer open op deze locatie.
Blad 4 Blad 6
Wat een sfeer bij 't Sfeertje. Dit was een uniek onderkomen jammer dat het is gesloten.
Onderkomen voor de avond. In deze leuke en gezellige hut hebben we toen de avond doorgebracht.
Uitzicht over het Limburgse land. Schitterend uitzicht!!!! Hier genieten we van.
Sjpaubik Vanuit Puth lopen we via Spaubeek richting Maastricht. Leuk zo'n gemeentebord met de naam in het dialect en in het Nederlands. Ook hier is het internettijdperk niet meer weg te denken "www.gemeentebeek.nl".
Ich wis das te kaoms. "Ik weet dat Je komt" Een van de vele wegkruizen die Limburg rijk is. We blijven er altijd even bij stilstaan en lezen de vaak pakkende tekst.
Land en lucht Een mooie scheiding tussen land en lucht. En in de verte een tunnel van bomen.
Nog maar 30 km. We zijn er bijna, een gemengd gevoel. Morgen sluiten we onze tocht over het schitterende Pieterpad af, jammer maar toch ook voldoening. We hebben Nederland in de lengte doorgetrokken.
Het wijngilde "Entre Les Collines" Als we richting Strabeek lopen komen we langs de kasteelhoeve "De Bockhof". Het amateur wijn-, bier- en kaasmakers gilde " Entre Les Collines" heeft hier een bijeenkomst.
Appels wassen Voor dat de appels worden fijn gemalen worden ze eerst gewassen.
Appels persen De appelpulp wordt uitgeperst. Een heerlijk sapje en daar maakt men dan weer wijn van mmmmmmm lekker! We mochten even proeven!!!
Het Pieterpad
Appels malen Voordat het sap uit de appels wordt geperst worden ze eerst tot pulp gemalen.