Frans Hesselberth
Naar Santiago de Compostela
Mont Chevre of wel berggeit Dit is een echte kuitenknijper. Al slingerend om hoog de berg op.
Blad 9 Blad 11
Het uitzicht halverwege de klim. Halverwege moesten we even uitblazen en dan is dit het uitzicht. Beneden slingerd de Loire door het dal, het viaduct en de oude romeinsebrug zijn nog te zien.  
Na ongeveer 5 kwartier klimmen zijn we boven. Langs de weg even van het uitzicht genieten!! Dat is toch wel een beloning hoor!  
Polignac Een Heuveltop met een kasteel er op. Het ligt even voor Le Pu en Velay. Was eigendom van de hertog van Polignac tot wiens nageslacht Renier III van Monaco behoord.  
Uitzicht over Le Pu en Velay. Na ongeveer zo'n 30 km te hebben gelopen kijken we nu dan toch uit over Le Pu en Velay. Een schitterend gezicht. Maar we moesten eenrst nog afdalen en dat was nog een hele klus. Ik klim liever dan dat ik moet dalen. Je schenen krijgen het goed te verduren!  
Maria en Kind waken over Le Pu en Velay. Dit in 1860 op een basaltrots geplaatste beeld is 16 meter hoog, weegt 110 ton en is door Jean Marie Bonnassieux vervaardigd van 213 Russische kanonnen. Die werden veroverd tijdens het beleg van Sevastopol (1854–1855)  
Sint Michel d'Aiguilhe Kapel Deze kapel is gebouwd op een basaltrots in 962, op een hoogte van 85 meter. Hij is via een trap met 268 treden te bereiken.  
Rue Saint Jacques Een staat in Le Pu en Velay vernoemd naar Jacobus met afbeelding en route bordje.  
Straat geplaveid met grote kiezelstenen Straat met een oude vorm van bestrating, allemaal grote kiezelstenen.  
Route bordje Op het bordje; de Jacobus schelp, staf en kalebas.  
Nog een bortje met uitspraken en statuten Uit spraken van Johannes, Nietzsche, Dante en Khalil Gibran met betrekking tot de weg.  
Panorama van Le Pu en Velay. Om even stil van te worden.