Frans Hesselberth
Naar Santiago de Compostela
Monistrol d’Allier Een mooi dorp doorkliefd door d’Allier, een snelstromende rivier. Op ‘t ogenblik komt er zoveel water van de bergen af dat lieflijke riviertjes kolkende rivieren worden. Wel mooi om te zien hoor!
Blad 11 Blad 13
Le repas du pelerin "De maaltijd van de pelgrim" Ze waren helaas nog niet open. Het was nog geen 12 uur.  
Wat een uitzicht!!!!! Na een lang klim van uit Monistron d' Allier kwamen we bij een kapelletje dat uit de rots was gehouwen. Van hieruit hadden we een schitterend uitzicht over het dorpje en de rivier.  
Koel helder water!!! Bijna boven bij een paar huizen stond een pomp. Dus draaien aan het handeltje en ja hoor heerlijk koel en helder water.  
En het ging weer verder omhoog. Halverwege de berg (ik dacht dat we al bijna boven waren) ‘n broodje gegeten. Daarna weer verder omhoog, wel niet zo steil, maar klimmen is klimmen hè?  
De wolf van Saugues. Even voor het dorpje Saugues staat langs de weg deze geheel van hout gemaakte wolf. Op de plek waar hij staat kijkt hij uit over het dorp, als of hij er over waakt.  
Het uitzicht over Saugues Dit is het uitzicht van de wolf, met dreigende regenwolken op de achtergrond.  
Pelgrim wijst de weg. Na een heerlijke nachtrust weer vroeg op pad. Deze houten pelgrim wijs ons de weg.  
Water punt in de vorm van een Jakobsschelp. Weer zo'n originele manier voor een waterpunt. En er werd dankbaar gebruik van gemaakt.  
Reclame voor een slaapplaats.. Deze borden kwamen we onderweg geregeld tegen. Een slaapplaats voor wandelaars of pelgrims.  
Zachtjes om hoog met geur en kleur. Mooie omgeving met prachtig veel Brem en heel veel forsythia's. Wat allemaal heerlijk ruikt.  
Uitzicht in de beurt van Aumont Aubrac. Tijdens onze klim naar Aumont Aubrac is dit ons uitzicht op zo'n 1100 meter. Daarna ging het ca 100 meter naar beneden tot Aumont Aubrac.