Frans Hesselberth
Naar Santiago de Compostela
Slapen in een judozaal en we ontmoeten Henk.   Zo kwamen we dan in Chateau Porcien. Gevraagd naar een slaapplaats bij de Mairie, en kregen de sleutel van een judozaaltje. Er stonden 2 bedden plus 2 onderschuif bedden, wc plus douche, speciaal ook voor pelgrims, ons 1e ! pelgrimsonderkomen. Hier ontmoeten we onze mede pelgrim, Henk uit Laren (bij Lochem).
Informatie langs de route op een creatieve manier. Geregeld zie je in dorpen zelf gemaakte routebortjes, met daar op de afstand en de richting. Sommige zijn heel creatief gemaakt in dit geval een ingebrande Jacobus met schelp.
Het kerkje in Saint Didier In Saint Didier stond dit schitterende kerkje. Het heeft een heel aparte bouwstijl. De inrichting was sober, maar er stond een schitterend altaar.
Kanaaltje van Chateau Porcien naar Asfeld, Na onze nacht in de dojo (judozaal), liepen we de volgende morgen langs een schitterend kanaaltje richting Asfeld.
Het altaar van het kerkje in Saint Didier. Dit altaar is geheel met de hand gemaakt!!! Het zit vol met symbolisch beeldhouwwerk. We hebben er ademloos naar staan kijken.
Nog een blik op dit schitterende altaar. Woorden schieten hier te kort, zo mooi is dit.
Reims uit langs het kanaal naar Sillery. Langs het kanaal was leuk lopen, verschillende sluisjes, en we troffen het, een spits in het sluisje, dat ca. 3 m naar beneden schutte. Voor Peta kon de dag al niet meer stuk.
Uitzicht op het dorpje Verzenay.   We liepen richting dit dorpje wat geheel in het teken van de champagne staat. De lucht betrekt hier al en een paar kilometer verder liepen we in de stomende regen.  
Een lang asfaltweg richting Bermericourt. Om je heen was kale vlakte, daar waar noord Frankrijk bekend om staat. Eenmaal boven hadden we een heel mooi panorama met in de verte flauwe wolkenvelden waardoor het net leek of daar zee was.
Blad 2 Blad 4
De Kathedraal van Reims Zondag hadden we een rustdag in Reims. Hier bezochte we de Kathedraal Notre Dame van Reims. We hebben hier ook een Gregoriaanse dienst bijgewoond. We konden niet alles volgen, zo goed is ons kennis van de fransetaal ook niet, maar het gaf wel een goed gevoel.
Champagne !!!! Buiten Reims kwamen we in de streek waar de champagne verbouwd wordt. Iedere wijnboer heeft zijn akker gemarkeerd met een steen.
Het Timpaan De Kathedraal van Reims heeft een schitterend timpaan, dat is het buitenportaal van de kerk, dat vol zit met beeldhouwwerk, een gigantisch mooi gezicht.