Frans Hesselberth
Naar Santiago de Compostela
Uitzicht over het glooiende Franse land   Onderweg van Les Petites Loges naar Conde sur Marne dit prachtige uitzicht. In de verte het dorpje Billy le Grand.
Blad 3 Blad 5
Het verbindingskanaal tussen de L’Aisne en de Marne   Vlakbij Billy-le-Grand gaat het verbindingskanaal tussen de L’Aisne en de Marne onder de grond. De schepen varen daar door een tunnel.  
Picknick aan het "Canal de L'Aisne À la Marne"   Na ca. 2,5 Km kwamen we bij een jachthaven uit, met 2 schitterende granieten picknick tafels. Dus tijd voor de lunch.  
Alles ontluikt en alles zingt in de schepping.   Het Marne kanaal was prachtig deze morgen. Over het kanaal steeg ‘n damp op, wat mystiek en rust uitstraalde. Verder alleen vogels, vogels en nog es vogels, die allen hun eigen lied zongen. Er was niets in de buurt wat dit verstoorde. En dit alles belicht door de zon.  
De Notre-Dame-en-Vaux.   Deze kerk staat in Châlons- en-Champagne waar we hebben overnacht.  
Châlon Champagne – Chaussee sur Marne.   Onderweg naar Chaussee sur Marne ontmoeten we een mede pelgrim uit Antwerpen Carl. Samen eten we wat bij de sluis en gaan daarna ieder ons eigen weg.  
Weer een leuk ontmoeting met onze zuiderburen.   Bij ´t hotelletje aangekomen waren er ook 2 Belgische dames, Angèle en Greet, die hier gingen slapen. Met z'n vieren hebben we heerlijk gegeten.  
Een snel stromende Marne !!   Het heeft zo veel geregend dat de rivier de Marne is veranderd in een kolkende watermassa. Het was wel een indrukwekkend gezicht en dan het gebulder van het water, enorm.  
Water over water ?   Hier gaat het kanaal de Marne via een aquaduct over de rivier de Marne.  
Het centrum van Vitry-le- Francois. Een plien in het centerum van Vitry-le-Francois met rondom winkeltjes. Het ziet er heel gezellig uit en er ligt geen vuiltje op straat. Dus de franseslag gaat niet overal op.  
Het voorjaar komt langzaam tot leven. Al lopende zie je de natuur veranderen, alles wordt opnieuw geboren. En het prille groen laat zich al aan bomen en struiken zien.  
Het "vakwerk" kerkje van Outines. De kerk en vele huizen zijn hier zo gezegde “vakwerk huizen”. Je ziet ze in Frankrijk best nog veel. Heel apart en heel mooi. Ze zijn gemaakt van een raamconstructie met daar tussen stucwerk.