Frans Hesselberth
Naar Santiago de Compostela
De wijn wordt de berg opgebracht. De wijn van Vézelay bestond zoveel jaar, dus werd in processie naar boven gebracht.
Blad 6 Blad 8
Een wegkruis je komt er verschillende tegen. Op iedere kruising of splitsing waar drie of meer wegen samenkomen vind men meestal wel een wegkruis. Dit is een oud gebruik, dat men in sommige delen van Frankrijk nog terug vind.  
Een mooi panorama van het dorpje Saligny-sur-Roudon. Na een weekje rust lopen we gelukkig weer, en dit is weer het eerst dorpje wat we aandoen. Met een mooi kasteeltje en kerk op de achtergrond.
Het wijngilde komt de berg op. Achter het vat wijn loopt men in processie de berg op. Op een pleintje staan afgevaardigde van verschillende wijnhuizen. Daar kan men de wijnen proeven.
Ons onderkomen in Pierrefitte-sur-Loire Door de pech met de enkel, moeten we een weekje rusten. Dit was een leuk onderkomen op een mooie plek.
Uitzicht vanaf de top van de heuvel bij Puy-St-Ambroise Na een klim van zo'n 436 meter was dit het uitzicht. Er was een kliene dagcamping, waar we de nacht konden door brengen.
Wacht maar ik zal dit plekje weleven maaien. Een uiters vriendelijke franse tuinman maaide een schitterend plekje voor onze tent!!
De tent staat. Onze tent op het pas gemaaide gras. We hebben heerlijk geslapen.
Een Nederlandse ontmoeting In Montcombroux-les-Mines werden we door Gerrit aangesproken. Hij woonde al zo'n 11 jaar in Frankrijk en heeft daar met zijn partner een schitterend huis waar mensen met ALS = Amyotrofische Lateraal Sclerose, hun laatste levens dagen kunnen door brengen. Bekijk hun websit: http://www.mijnsheerenland. com
Daar komen de bergen!! Richting Chatelus was het al flink stijgen en dalen. En het werden al echte bergen.
De beek stoomt over het pad.. Na een heerlijke overnachting in de Gîte d'étape van het dorpje Bert zijn we weer onderweg naar Chatelus. En kwam dit beekje letterlijk op ons pad.
Boom van wel 300 jaar oud!!! Onderweg kwamen we deze oude boom tegen. Hij had een omtrek van ca 10 meter. Het pad waar we op liepen ging gelijdelijk omhoog, naar zo'n 532 meter.